Skrivarvecka – för dig som skrivit en del

En skrivarkurs för dig som skrivit en del tidigare. Vi arbetar både med prosa och dikt under denna intensiva skrivarvecka.

Vi läser och samtalar om texter som deltagarna skriver på plats och tar också exempel ur skönlitteraturen. Kursen vänder sig till dig som skrivit en del men ännu inte blivit publicerad.

Kursledare

Cecilia Davidsson är skönlitterär författare och sedan 2013 lärare i kreativt skrivande vid Linnéuniversitetet i Växjö. Hon debuterade 1994 med novellsamlingen En av dessa nätter, som belönades med Katapultpriset för årets bästa debut.

Cecilia har skrivit ytterligare fem novellsamlingar, senast Leva lite till som kom ut i januari 2023, samt tre romaner. Cecilia  skriver även barnböcker och lättlästa böcker. Hon har bland annat gjort lättlästa versioner av Utvandrarna av Vilhelm Moberg och Norrtullsligan av Elin Wägner.

Anna Schulze debuterade 2006 med novellsamlingen Brist. Sedan dess har hon bland annat utkommit med romanen Att ringa Clara, Vårt gemensamma liv, som nominerades till Sveriges Radios romanpris, och Kidnappningen. En släktberättelse, som blev en stor kritikerframgång och för vilken hon fick stor uppmärksamhet. Schulze utkom senast med Är det här jag? En utvecklingsroman om en ung kvinnas svåra väg mot att ta sitt liv i besittning, vilken också fick ett strålande mottagande och nådde många läsare.

Anna är också verksam som universitetslektor i Kreativt skrivande på Linnéuniversitetet, och hon var i många år konstnärlig ledare för Skrivarakademin. 2018 belönades hon med Ilona Kohrz stipendium av Svenska Akademien.

Foto Stefan Tell

Foto Stefan Tell

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
27 – 31 maj 2024

Ansökan öppnar
10 december 2023 kl 10.00

Anmälan
Senast den 30 mars 2024

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett antagningsbesked via epost.

Ekonomi

Kostnad
6 100 kr inkl helpension.
Materialkostnad ingår.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.