Skrivarvecka – för dig som skrivit en del

En skrivarkurs för dig som skrivit en del tidigare. Vi arbetar både med prosa och dikt under denna intensiva skrivarvecka. Vi läser och samtalar om texter som deltagarna skriver på plats och tar också exempel ur skönlitteraturen. Kursen vänder sig till dig som skrivit en del men ännu inte blivit publicerad.

Lärare
Cecilia Davidsson är skönlitterär författare och sedan 2013 lärare i kreativt skrivande vid Linnéuniversitetet i Växjö. Hon debuterade 1994 med novellsamlingen En av dessa nätter, som belönades med Katapultpriset för årets bästa debut.

Cecilia  har skrivit ytterligare fyra novellsamlingar samt tre romaner, senast Detta ska passera, som kom ut våren 2018. Cecilia  skriver även barnböcker och lättlästa böcker. Hon har bland annat gjort lättlästa versioner av Utvandrarna av Vilhelm Moberg och Norrtullsligan av Elin Wägner.

Sara Gordan är skönlitterär författare, översättare från franska och ordinarie lärare på Biskops Arnös författarskola. Hon debuterade 2006 med kortprosaboken En barnberättelse och har sedan dess gett ut ytterligare två prosaböcker, alla på Albert Bonniers förlag. Hennes fjärde bok, romanen Natten, kommer 2022.

Sara debuterade som översättare 2009 och har sedan dess översatt ett tiotal böcker av författare som Hélène Cixous, Michel Houellebecq och Laurent Binet. Hon har suttit i styrelsen för Författarbundet och Svenska Pen och har sedan 2007 varit verksam som litteraturkritiker i bland annat Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och tidskriften Kritiker.

 

 

 

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
30 maj – 3 juni 2022

Anmälan
Kursen är fullbokad. Du som skickar in din ansökan nu blir reserv.
Senast den 30 april 2022 vill vi ha din anmälan.

Vi har löpande antagning på denna kurs vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

Efter att ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops-Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning.

Ekonomi

Kostnad
5 300 kr
Materialkostnad ingår.
Helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägg 500 kr.