Skrivarvecka – för dig som skrivit en del

En skrivarkurs för dig som skrivit en del tidigare. Vi arbetar både med prosa och dikt under denna intensiva skrivarvecka. Vi läser och samtalar om texter som deltagarna skriver på plats och tar också exempel ur skönlitteraturen. Kursen vänder sig till dig som skrivit en del men ännu inte blivit publicerad.

Lärare

Cecilia Davidsson är skönlitterär författare och sedan 2013 lärare i kreativt skrivande vid Linnéuniversitetet i Växjö. Hon debuterade 1994 med novellsamlingen En av dessa nätter, som belönades med Katapultpriset för årets bästa debut.

Cecilia har skrivit ytterligare fem novellsamlingar, senast Leva lite till som kom ut i januari 2023, samt tre romaner. Cecilia  skriver även barnböcker och lättlästa böcker. Hon har bland annat gjort lättlästa versioner av Utvandrarna av Vilhelm Moberg och Norrtullsligan av Elin Wägner.

Sara Gordan är skönlitterär författare, översättare från franska och ordinarie lärare på Biskops Arnös författarskola. Hon debuterade 2006 med kortprosaboken En barnberättelse och har sedan dess gett ut ytterligare två prosaböcker, på Bonniers förlag. Hennes fjärde bok, romanen Natten, kom 2022.

Sara debuterade som översättare 2009 och har sedan dess översatt ett tiotal böcker av författare som Hélène Cixous, Michel Houellebecq och Laurent Binet. Hon har suttit i styrelsen för Författarbundet och Svenska Pen och sedan 2007 varit verksam som litteraturkritiker.

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
29 maj – 2 juni 2023

Ansökan öppnar
1 november 2022 kl 9.00

Anmälan
Senast den 30 april 2023 vill vi ha din anmälan.

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett antagningsbesked via epost.

Ekonomi

Kostnad
5 700 kr inkl helpension.
Materialkostnad ingår.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.