Skrivarvecka – för dig som skrivit en del •FULLTECKNAD•

En skrivarkurs för dig som skrivit en del tidigare. Vi arbetar både med prosa och dikt under denna intensiva skrivarvecka. Vi läser och samtalar om texter som deltagarna skriver på plats och tar också exempel ur skönlitteraturen. Kursen vänder sig till dig som skrivit en del men ännu inte blivit publicerad.

Lärare
Cecilia Davidsson är skönlitterär författare och sedan 2013 lärare i kreativt skrivande vid Linnéuniversitetet i Växjö. Hon debuterade 1994 med novellsamlingen En av dessa nätter, som belönades med Katapultpriset för årets bästa debut.

Cecilia  har skrivit ytterligare fyra novellsamlingar samt tre romaner, senast Detta ska passera, som kom ut våren 2018. Cecilia  skriver även barnböcker och lättlästa böcker. Hon har bland annat gjort lättlästa versioner av Utvandrarna av Vilhelm Moberg och Norrtullsligan av Elin Wägner.

Anna Schulze (ersätter Sara Gordan på skrivarveckan) är författare och sedan 2020 lektor i kreativt skrivande vid Linnéuniversitetet. Under åren 2007 till 2016 var hon verksam vid Skrivarakademin i Stockholm. De sista sex åren som skolans konstnärliga ledare, samt utbildningsledare för Skrivarakademins tre heltidsutbildningar.

Anna debuterade 2006 med novellsamlingen Brist på Albert Bonniers förlag. Boken belönades med Carl Johan Vallgrens pris till yngre författare, samt nominerades till Borås tidnings debutantpris. En novell nominerades också till Sveriges Radios novellpris. Hon har sedan dess utkommit med fyra romaner. Bland annat Vårt gemensamma liv som nominerades till Sveriges Radios romanpris. Romanerna Att ringa Clara och Kidnappningen – en släktberättelse (båda på Wahlström och Widstrand) har varit stora kritikerframgångar och har uppskattats av en stor läsekrets. Anna Schulze var under många år verksam som professionell violinist. Hon är utbildad vid Musikhögskolorna i Göteborg och Stockholm.

Din ansökan
Efter att din ansökan inkommit får du ett automatiskt besked att ansökan inkommit till Biskops Arnö. När vi registrerat ansökan kommer vi att skicka ett mejl, alternativt ett brev om du inte har en mejladress, med besked om antagning. När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500:- är en bekräftelseavgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

 

 

 

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Kurstid och ansökan

Kurstid 31 maj – 4 juni 2021

Anmälan
Senast den 30/4 2021 vill vi ha din anmälan.

Vi har löpande antagning på denna kurs vilket innebär att den kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

Ekonomi

Kostnad
5 200:-
Materialkostnad ingår i priset.
I priset ingår helpension måndag – fredag.
Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat. Först till kvarn gäller. Pristillägg 500:-.