Stickning för alla

Stickning för alla

En kurs för dig som tycker om att sticka
Under kursens tre första dagar får du möjlighet att provsticka olika sorters uppläggningar och avslutningar, lär dig att göra fina ökningar och minskningar. Vi stickar knapphål på olika sätt, provar att sticka en tumkil på en vante och hälen på en socka.

Under de två sista dagarna får var och en möjlighet att påbörja ett eget arbete. Är du mindre van kan det bli en mössa eller vantar. Har du mer stickvana kan du välja att göra en tröja. Vi går igenom hur du planerar och räknar ut och till sist gör din egen stickbeskrivning.


Kursledare
Karin Kahnlund

Karin är utbildad på Handarbetets vänner och har därefter arbetat inom hemslöjdsrörelsen på olika sätt. Sedan drygt 20 år tillbaka driver Karin företaget Uppstickaren med fokus på stickning; främst utbildning i egen regi och runt om i landet i samarbete med andra, men även försäljning av garn och egen design. Karin har mästarbrev i stickningsyrket, i handstickning och i maskinstickning. Författare till boken Sticka efter Svenska Mönster och har skrivit teknikhäftet Tvåändsstickning.

www.uppstickaren.nu

stick-2b-11-44

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
29 juli – 2 augusti 2024

Ansökan öppnar
10 december 2023 kl 10.00

Anmälan
Fullbokad, ansökan stängd.
Senast den 31 maj 2024 vill vi ha din anmälan.

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett antagningsbesked via epost.

Ekonomi

Kostnad
6 100 kr inkl helpension.
I priset ingår materialavgift för kopierat material.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.