Stråkar i samklang – vi växer tillsammans

Stråkar i samklang – vi växer tillsammans

Spelar du stråkinstrument som fiol, altfiol eller cello? Vill du ha kul i sommar och utvecklas i samspel med andra? Då är det här kursen för dig!

Genom individuell coachning på ditt stråkinstrument får du kontinuerligt tekniska och musikaliska tips som ger dig möjlighet att växa som musikant och instrumentalist.

Kursen har tre huvudområden:

Personligt uttryck
Under lekfulla och kravlösa former hittar vi tillsammans olika sätt att utveckla och utforska vårt musikaliska uttryck.

Egen övningsstil
I grupp inspirerar vi varandra till att hitta var och ens unika övningsmetodik.

Scennärvaro
Vi stöttar varandra till att efter egen förmåga och vilja, testa på och utveckla
scennärvaro.

Kursen är till för dig som spelar stråkinstrument oavsett tidigare erfarenhet. Det viktigaste är att du vill utvecklas och mötas i en respektfull och tillåtande miljö.


Kursledare
Jag som leder kursen Stråkar i samklang heter Sarah Carlsson. Jag har undervisat i stråkinstrument i närmare 20 år. Min drivkraft och tyngdpunkt som lärare är att du som elev ska känna dig kompetent, sedd och ha roligt. Det ökar den trygghet som jag är övertygad om behövs för att inlärningen ska bli som bäst. Att arbeta med självledarskap och gruppen som resurs är också viktiga delar i min metodik.

Jag har bland annat en konstnärlig kandidatexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och pedagogpåbyggnad från Stockholms Musikpedagogiska Institut samt att jag är certifierad Suzukipedagog. Jag har arbetat både nationellt och internationellt som lärare, musiker och dirigent, både inom kommunal, statlig och egen regi.

Vill du veta mer om mig så kan du titta in på min hemsida stringalong.se. Det är aldrig försent att upptäcka glädjen som kommer av att utforska och utvecklas med ett instrument!
Vi ses i sommar!

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
16 – 20 juni 2024 (startdag söndag)

Ansökan öppnar
10 december 2023 kl 10.00

Anmälan
Senast den 30 april 2024

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett antagningsbesked via epost.

Ekonomi

Kostnad
6 100 kr inkl helpension.
Materialkostnad ingår.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.