Svenska sticktraditioner

Svenska sticktraditioner

Under den här kursen studerar vi några av de olika lokala sticktraditioner som förekommer i Sverige.

Bl a binge från Halland, spedetröjor från Skåne, sticksöm från Gotland men också sticktraditionen i Hälsingland och Norrbotten. Vi tittar på stickningens historia och ekonomiska betydelse.

Du får provsticka mönster, teknik och material från de olika områdena. Det blir framför allt provstickning, men kanske fastnar du för någon variant och påbörjar ett större arbete.

Kursansvarig
Karin Kahnlun

Karin är utbildad på Handarbetets vänner och har därefter arbetat inom hemslöjdsrörelsen på olika sätt. Sedan drygt 20 år tillbaka driver Karin företaget Uppstickaren med fokus på stickning; främst utbildning i egen regi och runt om i landet i samarbete med andra, men även försäljning av garn och egen design. Karin har mästarbrev i stickningsyrket, i handstickning och i maskinstickning. Författare till boken Sticka efter Svenska Mönster och har skrivit teknikhäftet Tvåändsstickning.


www.uppstickaren.nu

Dela:

Kurstid och ansökan

Kurstid
22 – 26 juli 2024

Ansökan öppnar
10 december 2023 kl 10.00

Anmälan
Fullbokad, endast reservlista
Senast den 31 maj 2024

Vi har löpande antagning, vilket innebär att kursen kan fulltecknas innan sista anmälningsdatum.

När din anmälan är gjord får du en automatisk bekräftelse direkt på skärmen plus till din epost. När vi sedan manuellt registrerat din ansökan får du ett antagningsbesked via epost.

 

Ekonomi

Kostnad
6 100 kr inkl helpension.
I priset ingår materialavgift för kopierat material. Stickor och garn kommer att finnas till försäljning.

Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

När avgiften är betald är du garanterad en plats på kursen. Observera att 500 kr är en avgift som inte återbetalas vid ett eventuellt återbud.

Det finns möjlighet att önska rum med egen toalett och dusch. Antalet är dock begränsat och först till kvarn gäller. Pristillägg 600 kr.