Notiser

SFVs vistelsestipediater 2024 på Biskops Arnö utsedda!

PRESSMEDDELANDE
SFVs vistelsestipendiater utsedda!

Författarvistelse på Biskops Arnö

Sara Nyman, Pargas

Sara Nyman presterar i sin debutdiktsamling ”Viltvård” en metafortät dikt som kombinerar vass komik och vardagsrealistisk melankoli. Kritik av klassamhället och en blick på människans djuriska sidor, med lakoniskt brännande symboler relaterade till föräldraskap, är tongivande för Nymans diktning.

 Vistelsestipendiet för författare är en tre veckor lång vistelse på Biskops Arnö Nordens Folkhögskola, vid Mälaren i Bålsta, cirka 60 kilometer nordväst om Stockholm. SFV bekostar uppehället samt en tur- och returresa. Stipendiet kan sökas av en finländsk medborgare som skriver skönlitteratur på svenska och har gett ut åtminstone en, men maximalt tre böcker.

Skrivstipendiet Lärare skriver, 
Biskops Arnö, 24–28 juli 2024: 

Daniel Grönvall, Specialklasslärare, Botby grundskola, Helsingfors.
Linnea Schüller, Specialpedagog, Specialklasslärare, Åshöjdens grundskola.

Syftet med Skrivarstipendium för lärare är att ge lärare verktyg att aktivt delta i det offentliga samtalet om skola och utbildning. Stipendiemottagaren får kostnadsfritt delta i den fem dagar långa skrivarkursen Lärare skriver på Nordens Folkhögskola Biskops Arnö i Sverige.

Foto: Amanda Grönroos

Om SFV
Svenska folkskolans vänner i Finland (SFV) grundades 1882 och är en allmännyttig förening. Idag har SFV och SFV:s understödsförening tillsammans cirka 8000 medlemmar.

SFV syfte är att främja utbildning, kultur och fri bildning på svenska i Finland. Årligen delar SFV ut pris, stipendier och medaljer, samt beviljar bidrag inom de sektorer vi jobbar för: utbildning, kultur och bibliotek och fri bildning.

Dela:

Fler artiklar:

Vår allas Janne Hallqvist har lämnat oss

Han vandrade runt med långsamma steg, med slokhatten som skydd för solen, på väg till örtagården eller till stallet där kursen Naturens Medicin har sin lokal. Det såg lugnt, stillsamt och rogivande ut, som hade han all tid i världen.