Aktuellt

Anna Ekström – ny ordförande för Biskops Arnö!

Den tidigare utbildningsministern Anna Ekström har valts till ny ordförande för Nordens Folkhögskola Biskops Arnö. Anna har varit ledamot i styrelsen sedan årsskiftet och tar nu över som ordförande.

Foto: Sandra Gunnarsson, Ergo

Anna Ekström som även är nyvald ordförande för RIO, Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation, ser fram emot att ta sig an sitt nya uppdrag som ordförande för Biskops Arnö.

– Folkhögskolorna är en viktig pusselbit för att säkra kompetensförsörjningen och det livslånga lärandet och främja kultur i hela landet. Biskops Arnö har en viktig roll att fylla för att motverka utanförskap, ge unga en ny livschans och stärka kulturen, inte bara i Sverige utan i hela Norden, säger Anna Ekström.

Föreningen Norden är sedan mitten av 1950-talet huvudman för Stiftelsen Nordens Biskops Arnö, som driver Nordens Folkhögskola och Nordens Fotoskola. Åsa Torstensson, ordförande i Föreningen Norden är glad och stolt över att Anna Ekström är ny ordförande för Biskops Arnö.

– Folkbildningen är central för att vi ska kunna bibehålla en stark och vital demokrati. Folkhögskolorna står inför tuffa utmaningar och med Anna Ekström som ny ordförande skapar vi goda förutsättningar för Biskops Arnö att ta sig an dessa utmaningar, säger Åsa Torstensson.

Föreningen Norden >

Anna Ekström efterträder Anders Ljunggren som har varit ordförande sedan 2019. Anders har under sin tid som ordförande varit djupt engagerad i stiftelsens verksamhet på många olika sätt. När det gäller den nordiska verksamheten har han med sin kunskap, sitt engagemang och kontaktnät varit en tillgång i att påverka beslut i rätt riktning, bland annat finansieringen av Det nordiska debutantseminariet. Vi vill tacka Anders Ljunggren för hans ordförandeskap.

Valet av Anna Ekström gäller under förutsättning att Karensnämnden ger sitt godkännande.

Dela:

Fler artiklar:

Anna på Liljevalchs!

Vernissage på Vårsalongen 2024 (9 februari – 21 april) ”Vetskapen om alltings förgänglighet och därtill en önskan om att stanna tiden är en stark drivkraft.

Nyhetsbrev från Biskops Arnö

Hur är det på Biskops Arnö? Vi kämpar på och tycker att vi så här långt lyckas bra. Vi hade generellt ett högt söktryck till våra kurser