Aktuellt

Besök från Biskops Arnös systerskola i Kalifornien

Under vecka fyra gästades Biskops Arnö av personal och elever från vår systerskola i Kalifornien. De fick ta del av svensk folkbildning och historia och fick en grundlig genomgång av det svenska politiska systemet, dels av våra egna lärare men också av Mattias Vepsä, riksdagman för S och före detta elev på Biskops Arnö. Därutöver hann de med besök på de olika kurserna, utflykt till Skokloster och Uppsala, bastu och ett uppskattat isvaksbad.

Skolan i Kalifornien heter North Coast Preparatory and Performing Arts Academy, NPA, och startades av Jean Bazemore och hennes son Michael för cirka 20 år sedan, med bland annat Biskops Arnö som förebild. Skolan är idag en framgångsrik Highschool som bland annat utsetts till den tredje bästa skolan i Kalifornien.

Jean var deltagare på Biskops Arnö 1960 – 1963, och har efter det återkommit till Sverige och Biskops Arnö under perioder. Vi har idag ett aktivt utbyte mellan skolorna, i november var deltagare och lärare från allmän kurs på besök i Kalifornien, och tidigare under året hade vi ett lärarutbyte när konstnären Nathalie Craig var på Biskops Arnö och Lars Mellberg var på NPA och undervisade.

Foto: Lars Mellberg.

Dela:

Fler artiklar:

Vår allas Janne Hallqvist har lämnat oss

Han vandrade runt med långsamma steg, med slokhatten som skydd för solen, på väg till örtagården eller till stallet där kursen Naturens Medicin har sin lokal. Det såg lugnt, stillsamt och rogivande ut, som hade han all tid i världen.

Anna på Liljevalchs!

Vernissage på Vårsalongen 2024 (9 februari – 21 april) ”Vetskapen om alltings förgänglighet och därtill en önskan om att stanna tiden är en stark drivkraft.