Aktuellt

Kulturstipendium till Anna Clarén

Landstinget i Uppsala län har tilldelat Anna Clarén Uppsala läns kulturstipendium i foto. Juryns motivering lyder:

”Bläddra i ett gammalt fotoalbum. Där finns det – det urblekta fotot som visar vad du gjorde just då. En dokumentation av en vanlig dag i ditt liv. Just det ögonblicket är utgångspunkten för Anna Lindeman Clarén. I bokprojektet Close to home från 2013, skildrar hon familjen och vännerna med stor närvaro i skira och bleknade bilder. Allt är skört och kan när som helst gå sönder. Anna Lindeman Clarén vågar skildra livet, så som det är. Och med sina bilder gör hon oss medvetna om att vi inte står ensamma. Det känns trösterikt. Anna Lindeman Clarén tilldelas Landstinget i Uppsala läns kulturstipendium för att fortsätta utvecklas och för att kunna förverkliga sin idé med dokumentation av 18-åringars liv och framtidstro.”

Stort grattis till Anna!

Anna arbetar till vardags på Nordens Fotoskola, Biskops Arnö, och är utbildningsledare för vår YH-utbildning för fotografer, och är dessutom ständigt aktuell med utställningar. Just nu går det att se en bred bild av hennes konstnärskap i Malmö på Moderna Museet. Dessutom har Moderna Museet i Stockholm beslutat att köpa in 12 av hennes fotografier till statens samlingar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela:

Fler artiklar:

Anna på Liljevalchs!

Vernissage på Vårsalongen 2024 (9 februari – 21 april) ”Vetskapen om alltings förgänglighet och därtill en önskan om att stanna tiden är en stark drivkraft.

Nyhetsbrev från Biskops Arnö

Hur är det på Biskops Arnö? Vi kämpar på och tycker att vi så här långt lyckas bra. Vi hade generellt ett högt söktryck till våra kurser