Aktuellt

Nordiskt debutantseminarium för 54:e året i följd på Biskops Arnö

För 54:e året rad genomförde vi Nordiskt debutantseminarium på Biskops Arnö i början av sommaren 2017. 22 författare från Sverige, Finland, Norge Danmark, Island, Färöarna och Grönland, träffades under en intensiv vecka för att föra samtal om litteratur, författarskap och text. Temat för veckan  var ”Minne”. Gemensamt för deltagarna är att de alla debuterat under det senaste året. Anvariga för seminariet var Ida Linde och Kajsa Sundin.

Debutantseminariet genomfördes i den här formen första gången 1964 på Biskops Arnö och har arrangerats varje sommar sedan dess, på just den här platsen. Biskops Arnös tematiska nordiska författarseminarier började 1960 och totalt har mer än 185 nordiska seminarier genomförts här. 2015 gav vi ut en bok, Eftertankens Följetong, som sammanfattar vår nordiska seminarieverksamhet riktad till författare. Mer information om boken finns via nedanstående länk.

Biskops Arnö släpper Eftertankens följetong på Bokmässan

Debutantseminariet är en prioriterad del av Nordiska Ministerrådets budget, vilket vi är glada och stolta över. Det innebär att seminariet helt är finansierat av Nordiska Ministerrådet.

logo

Dela:

Fler artiklar:

Vår allas Janne Hallqvist har lämnat oss

Han vandrade runt med långsamma steg, med slokhatten som skydd för solen, på väg till örtagården eller till stallet där kursen Naturens Medicin har sin lokal. Det såg lugnt, stillsamt och rogivande ut, som hade han all tid i världen.