Aktuellt

Rektorn har ordet

Sommar på Biskops-Arnö är speciellt på flera sätt. Prunkande grönska och ett intensivt djur- och fågelliv, och en verksamhet som sjuder av aktivitet. Under de senaste veckorna har vi genomfört 6 sommarkurser, två skrivarkurser i prosa/lyrik, dramatikskrivarkurs, två fotokurser och sångtolkningskurs. I skrivande stund pågår en flöjtkurs och vart man går hörs toner av allt från folkmusik till klassiska stycken. Nästa vecka genomförs en skrivarkurs för lärare. Det är inspirerande att se människor i alla åldrar samlas på en kurs för att utveckla sitt intresse.

Den 15 juni hade vi en visfestival som var en succé på många sätt. Besökarna fick njuta av ett riktigt bra program med sex artister på spelhumör. Förutom sedan tidigare etablerade artister, Marie Bergman, Dan Viktor, Christina Kjellsson, Sture Ekholm, Loke Nyberg och Sanna Hogman framträdde artister som är på gång, bland annat från nordiska visskolan i Kungälv.

Samtidigt med sommarkurserna genomförde vi det första av våra tre författarseminarier i sommar, debutantseminariet. Debuterande författare från hela norden träffades för textsamtal, workshops och uppläsningar under fem dagar. Det var en spännande upplevelse att lyssna till en uppläsning på färiska, vackert, mjukt och rytmiskt men utan att förstå innehållet. De andra två författarseminarierna genomför vi i juli, för barn- och ungdomsförfattare och illustratörer och en författarskola för unga. Båda dessa genomförs med stöd av Nordiska Ministerrådet.

Just nu laddar vi för vår sommarteater – Häxans sång – som spelas den 26-29/6 i Gotiska Salen.

Dela:

Fler artiklar:

Vår allas Janne Hallqvist har lämnat oss

Han vandrade runt med långsamma steg, med slokhatten som skydd för solen, på väg till örtagården eller till stallet där kursen Naturens Medicin har sin lokal. Det såg lugnt, stillsamt och rogivande ut, som hade han all tid i världen.