Aktuellt

Seminarium för fristadsförfattare på Biskops Arnö

I samarbete med ICORN, International cities of refuge network, genomförde Biskops Arnö ett seminarium för fristadsförfattare i Sverige, Norge och Danmark, den 19 – 22 augusti 2020. 16 författare deltog i seminariet, från olika delar av världen med olika bakgrunder och erfarenheter, men med den gemensamma nämnaren att de inte längre är välkomna i sina hemländer på grund av sitt konstnärliga uttryck.

Syftet med seminariet var att skapa en mötesplats för ett professionellt samtal författarna emellan och samtidigt ge dem inspiration utifrån seminariets tema, plats. Anna Sanvaresa och Kajsa Sundin föreläste och höll i workshops, och flera av de litterära institutionerna, exempelvis Svenska Pen, gjorde inspel via länk.

Seminariet var en del i ett större nordisk projekt som bland annat omfattar översättarworkshops på Littfest i Umeå, Literature XChange i Århus och Kapittel i Stavanger, ett projekt som stöds av Nordisk Kulturkontakt, Nordisk Kulturfond och Kulturrådet. Region Uppland och Stockholms Arbetareinstitutsförening bidrog till göra seminariet på Biskops Arnö ekonomiskt möjligt.

Foto: Utanför Gotiska salen på Biskops Arnö. Håkan Tegnestål berättar Biskops Arnös historia från 1200-talet och framåt.

Dela:

Fler artiklar:

Vår allas Janne Hallqvist har lämnat oss

Han vandrade runt med långsamma steg, med slokhatten som skydd för solen, på väg till örtagården eller till stallet där kursen Naturens Medicin har sin lokal. Det såg lugnt, stillsamt och rogivande ut, som hade han all tid i världen.

Anna på Liljevalchs!

Vernissage på Vårsalongen 2024 (9 februari – 21 april) ”Vetskapen om alltings förgänglighet och därtill en önskan om att stanna tiden är en stark drivkraft.