SFVs vistelsestipediat på Biskops Arnö utsedd

PRESSMEDDELANDE
SFVs vistelsestipendium för en författare på Biskops Arnö tillfaller i år journalisten och författaren Matilda Gyllenberg, Grankulla.

Gyllenbergs lovordade debutroman Det lungsjuka huset (2019) är en stilsäker och suggestiv psykologisk thriller, som utforskar existentiella frågor om bl.a. moderskap, ambivalens och godtrogenhet.

Om SFV
Svenska folkskolans vänner i Finland (SFV) grundades 1882 och är en allmännyttig förening. Idag har SFV och SFV:s understödsförening tillsammans cirka 8000 medlemmar.

SFV syfte är att främja utbildning, kultur och fri bildning på svenska i Finland. Årligen delar SFV ut pris, stipendier och medaljer, samt beviljar bidrag inom de sektorer vi jobbar för: utbildning, kultur och bibliotek och fri bildning.

Dela:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Fler artiklar:

Är du vår nya arbetskamrat?

Vi söker Dig som vill arbeta med lokalvård/hotellstädning. Du har en positiv inställning när det blir mycket att göra och trivs när arbetet kräver noggrannhet

Nordisk litteratur med Biskops Arnö bibliotek

Digitalt seminarium Den 22 oktober kl.15.00-16.30 arrangerar föreningen Norden tillsammans med Biskops Arnö ett seminarium om aktuell nordisk litteratur. Läs mer och registrera dig här