Aktuellt

SFVs vistelsestipediat på Biskops Arnö utsedd

PRESSMEDDELANDE
SFVs vistelsestipendium för en författare på Biskops Arnö tillfaller i år journalisten och författaren Matilda Gyllenberg, Grankulla.

Gyllenbergs lovordade debutroman Det lungsjuka huset (2019) är en stilsäker och suggestiv psykologisk thriller, som utforskar existentiella frågor om bl.a. moderskap, ambivalens och godtrogenhet.

Om SFV
Svenska folkskolans vänner i Finland (SFV) grundades 1882 och är en allmännyttig förening. Idag har SFV och SFV:s understödsförening tillsammans cirka 8000 medlemmar.

SFV syfte är att främja utbildning, kultur och fri bildning på svenska i Finland. Årligen delar SFV ut pris, stipendier och medaljer, samt beviljar bidrag inom de sektorer vi jobbar för: utbildning, kultur och bibliotek och fri bildning.

Dela:

Fler artiklar:

Vår allas Janne Hallqvist har lämnat oss

Han vandrade runt med långsamma steg, med slokhatten som skydd för solen, på väg till örtagården eller till stallet där kursen Naturens Medicin har sin lokal. Det såg lugnt, stillsamt och rogivande ut, som hade han all tid i världen.

Anna på Liljevalchs!

Vernissage på Vårsalongen 2024 (9 februari – 21 april) ”Vetskapen om alltings förgänglighet och därtill en önskan om att stanna tiden är en stark drivkraft.