Thorvald Stoltenberg föreläser i Norska Kyrkan, Stockholm, den 22 april

I kölvattnet av seminarieserien om samarbetet mellan Norden och Tyskland arrangerar Biskops Arnö och Föreningen Norden tillsammans ett seminarium på temat “Norden återupptäcker Tyskland”.

Vi har glädjen att kunna presentera Thorvald Stoltenberg, tidigare norsk försvars- och utrikesminister, som huvudtalare. Thorvald Stoltenberg kommer att föreläsa om nordiskt samarbete i utrikes- och säkerhetspolitiken.

Mats Hellström, bl a tidigare ambassadör i Tyskland, kommer att föreläsa om den bok som släpptes efter seminarieserien. Bokens titel är “Norden återupptäcker Tyskland – Nya perspektiv på gamla relationer”. I boken medverkar bl a Mats Hellström, Thorvald Stoltenberg, Paavo Lipponen, tidigare finsk statsminister och Peter Altmaier, Tysklands energiminister.

Eftermiddagen inleds med en kort tillbakablick på seminarierserien av Mats Lundborg, rektor på Biskops Arnö.

Tid: 22 april kl 14
Plats: Norska Kyrkan, Stigbergsgatan 24. Buss 2,3, 53 till Tjärhovsplan. Från Tjärhovsplan tar du Mamselle Josabeths trappor upp till kyrkan.

Välkommen!

 

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Fler artiklar:

Nordens dag på Biskops Arnö

Den 23 mars är det flaggdag för norden och det nordiska samarbetet. Under det senaste året har det nordiska samarbetet satts på prov och helt