Biskops Arnö på Bokmässan

Biskops Arnö deltog på årets bokmässa i Göteborg genom ett förinspelat seminarium under rubriken: Varför behöver författare träffas?
Det Nordiska debutantseminariet på Biskops Arnö.

Nedan kan du se hela samtalet.

I samtalet deltar Vigdis Hjort (Norge) och Philip Teir (Finland), under samtalsledning av Ida Linde och Kajsa Sundin, båda ansvariga för Det Nordiska debutantseminariet. Samtalet har fokus på betydelsen av det fysiska mötet och det professionella samtalet författare emellan, när det inte finns läsare och en marknad närvarande. 

Bakgrunden till seminariet är att Det nordiska debutantseminariets finansiering är hotad. I de förhandsbesked vi har fått har Nordiska Ministerrådet beslutat att från och med 2022 inte längre finansiera debutantseminariet. Biskops Arnö menar att detta är till skada för den nordiska litteraturen, och har påtalat detta för Ministerrådet genom särskild skrivelse > . Skrivelsen är undertecknad av samtliga nordiska författarförbund.

Det nordiska debutantseminariet har genomförts varje år sedan 1964 och har samlat en mängd nordiska författare i deras begynnande karriärer, Monica Fagerholm, Karl-Ove Knausgård, Jon Fosse, Vigdis Hjort, Philip Teir för att nämna några, listan kan göras lång.

 

 

 

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Fler artiklar:

Ny kurs med fokus på tigrinja 10-12 december

Har du en relation till tigrinja? Är du flerspråkig, halvspråkig, hemmaspråkig, språklös, eller har du bara minnet kvar av en språkmelodi från barndomen? Längtar du